Omgaan met negatieve zelfpraat

 

Assertiviteitstraining Breda

Veel mensen hebben een negatiever zelfbeeld dan de gemiddelde mens en dit kan mogelijk een negatieve invloed hebben op hun dagelijkse ervaringen en communicatie met anderen. Het is een slecht idee om een referentie die nuttig zou kunnen zijn, uit de weg te gaan omdat uw negatieve zelfbeeld zodanig is dat uw innerlijke criticus u van binnenuit zou kunnen ondermijnen, zonder enig argument, en binnen de kortste keren zult u uw negatieve gedachten associëren met “dit zal nooit werken” of “ik weet niet genoeg”.

Het is voor iedereen belangrijk om vanaf het begin negatieve gedachten te vermijden en zich bewust te worden van de eigen zelftwijfel. Bewust worden van mogelijke nadelige veranderingen is geenszins onvermijdelijk en je zult in staat zijn je eigen grenzen te kiezen en te kiezen voor wat je voor mogelijk houdt.

Het ontwikkelen van assertief gedrag en assertieve vaardigheden kan worden aangeleerd. Mensen leren dit soort gedrag al van jongs af aan en moeten leren dat zij hun reactie op een bepaalde situatie zodanig beheersen dat zij er het hoofd aan kunnen bieden

Als er een gelegenheid is om assertief te zijn, neem die dan, maar je moet geen deurmat worden die te veel ruimte inneemt en waar mensen te gemakkelijk overheen lopen. Degenen die dit doen zetten zichzelf meestal in een positie van zwakte. Andere mensen zien hen als zwak, en hebben dus hulp en speciale aandacht nodig.

Vrijwilligers zijn bereid zich met je te identificeren. Ik neem aan dat je iemand nodig hebt die in je gelooft en onvoorwaardelijk van je houdt.

Het heeft geen zin om een of ander advies, een of andere techniek of een of ander geschenk in te voeren en dan tegen andere mensen te zeggen dat je het niet met succes kunt gebruiken omdat de mensen het niet zullen begrijpen of je niet zullen steunen. Dit zal alleen werken als sommige mensen er deel aan hebben!

Er is helaas geen eenvoudig antwoord in het beschermen van de geest als je in de kern geblokkeerd bent en andere mensen niet bereid zijn met je samen te werken. Zelfs als je negatieve gevoelens fundamenteel zijn voor je lichamelijk welzijn, moet je leren ze te beheersen. Ze zijn een probleem dat, net als veel andere problemen, niet snel zal verdwijnen. En, tot op zekere hoogte, zul je je leven er ook van moeten ontdoen.

Eustress is geen staat van bestaan. Fysieke taal in een openbare situatie, die zou kunnen suggereren dat je geen kracht van verzet hebt en dat de 5 zintuigen je vertellen dat je geen stand moet houden, is in feite een semi-negatieve poging om een negatieve verwachting over te brengen. Het antwoord is niet altijd om het met je oneens te zijn, zoals sommige mensen misschien denken.

Als iemand op de een of andere manier blokkeert, zal het leven doormalen. Vrienden en collega’s zullen niet automatisch productieve manieren zien om vooruit te komen, het leven zelf zal niet doorgaan zoals het altijd is gegaan, en mensen zullen niet accepteren dat jij de juiste persoon bent om je voor advies over de zaak tot te wenden, of je een bepaald cadeau te geven.

Lees meer

Loopbaancoaching 
Assertiviteitstraining 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.