Voedselallergieën in de wereld

Beste babyvoeding

 

Schaars in aantal op de markt, zijn verse groenten en fruit babyhapjes waar je je op kunt beroemen.

Sinds kort is er een high-tech shake voor je baby genaamd, “Froot Loops”. Het is een biologische graanreep die speciaal ontworpen is voor een zuigeling van 1-3 maanden oud. Het is rijst-eiwit verrijkt met soja, wat betekent dat het glutenvrij is voor een plantaardige-intolerante baby. Het bevat ook een hoog gehalte aan foliumzuur. Veel voorkomende soja-allergie bij zuigelingen is van het gevoelige type IBS waarvoor geen genezing bestaat. Ook verkrijgbaar in veel kleurrijk fruit voor een leuk en gezond tussendoortje is onze eigen vetarme vruchtenmuffin.

2 Granaatappel fruit snack: Granaatappel is een uitstekende bron van vitamine c en ook een goede bron van ijzer. Granaatappelpitten worden vaak gebruikt in desserts en het sap ervan is populair in vermoeide ochtenden tijdens een lange reis naar school. Een kop granaatappelsap (200 ml) is voedzaam maar niet de smaak van het kind dat onze consument testte. Onze consument was echter in enkele ogenblikken verrukt toen ze de granaatappelpitten binnen 2 minuten met succes ontdooide. De consument kon de pitten ook koken om er een perfecte gelei van te maken die met een lepel kan worden gegeten of met suiker, honing of jam voor het voorbeeld hieronder.

3 Gekookte spinazie: Spinazie is ideaal voor peuters (4-6 maanden) omdat het rijk is aan ijzer, foliumzuur en weinig natrium bevat. Onze consument merkte niet dat de spinazie slechts 2 minuten gekookt was, maar merkte wel op dat toen het water werd afgetapt, de spinazie er fris uitzag. Vergeet niet dat onze consument een hand vol gekookte babyspinazie nam (en geen babyspinazie!) en dus ook de blaadjes en malse stengels kon zien.

4 Haver: Haver heeft een goede hoeveelheid vezels en calcium, 2 tot 3 keer van wat volwassenen van hetzelfde gewicht hebben. Als consument waren we nogal sceptisch over haver tot we het geprobeerd hadden. Probeer een havergranen per dag met 4-5 haver ontkiemd ½ kopje = 360 mg calcium. Laat onze consument slechts één kom haver per dag eten zodra ze klaar is, omdat het anders haar eetlust kan opwekken. Haver is met succes gebruikt als een middel tegen voedselallergie.

5 Rozijnen toast: Rozijnenbrood dat gegeten wordt om voedselovergevoeligheden af te weren of te beteugelen. Gedrenkt rozijnenbrood is een goed tussendoortje voor mensen met een pollenallergie. Grote havervlokken kunnen worden gedroogd en versnipperd en worden gebruikt om een heerlijk puddingachtig graan te maken met een vla op tarwebasis. Dit kan worden meegenomen naar een warm toetje of er kan een haverkoek van worden gemaakt. Haver maakt al duizenden jaren deel uit van vele vieringen.

6 Wij geven er de voorkeur aan dat onze consumenten voedingsmiddelen kopen die 100% natuurlijk en glutenvrij zijn. Af en toe kan er echter voedsel worden gekocht dat afkomstig is van minimaal verwerkt voedsel en niet 100% natuurlijk is. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen voedsel in blik schaars was, was havermout het basisvoedsel voor meer dan een miljoen Amerikaanse huishoudens. troepen die van de frontlinies naar huis werden gebracht, haalden hun calcium en ijzer uit havermout. Kan worden verwerkt tot koekjes, of tot haverkoeken of pudding. Haver is door de geschiedenis heen een onderdeel geweest van vele vieringen en gelegenheden. In een artikel in het New England Journal of Medicine uit 1983 over de cholesterolverlagende effecten van haver wordt haver een “super” genoemd. Haver is een goede bron van mangaan. Haver is ook gunstig bij sommige stofwisselingsprocessen en de afbraak van koolhydraten, vetten en voedingseiwitten. Havervlokken worden gebruikt in aromatherapie en kunnen worden verwerkt tot een ademverfrisser, of tot een thee- of koffiesurrogaat. In China worden gerstegras en haverkiemen gebruikt om ziekte, leverbeschadiging en slechtziendheid te behandelen. In Japan wordt gerstegras rauw of gekookt geconsumeerd.

Lees  meer:

Babyvoeding potjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.