Wat is een levenscoach?

Life coach Den Haag

Een niet-zo-beroemd persoon vertelde me eens dat hij een levenscoach was. Hij zei dat nadat hij het woord vele malen gehoord had, hij tevreden was met het antwoord. Hé, meteen toen ik het woord hoorde, begon ik me ook af te vragen, wat doet een life-coach? Ik kwam tot een aantal conclusies.

Ten eerste is een life coach iemand die diepgaande en op vaardigheden gebaseerde psychologische kennis over menselijk gedrag en gedragsvorming combineert met dagelijkse levenservaring om anderen te helpen de emotionele en psychologische hindernissen die zij ondervinden te overwinnen.

Ten tweede is een life coach een opgeleid beroep dat functioneert door middel van één-op-één sessies met een individu. Over het algemeen heeft hij een Ph.D. of vuistdiploma in psychologie.

Ten derde wordt een levenscoach niet alleen erkend door zijn opleiding als psycholoog of psychiater, maar ook door andere kwalificaties, die onder meer theologie, levensexcellentie en menselijke energiehuishouding kunnen omvatten.

Soms kiezen mensen die om counseling vragen ervoor om in ongezonde relaties te blijven. De reden hiervoor kan hun onbewuste tegenzin zijn om vooruitgang te boeken in de richting van hun gewenste doel. Ze zoeken hulp, maar kennen geen levenscoach. Op dit moment beschouwen de meeste mensen zichzelf niet als life-coach. Toch is het een bekend feit onder mensen die hulp zoeken dat er maar heel weinig mensen zijn die een masterdiploma in psychologie en counseling hebben behaald. En er zijn er die zichzelf als life coach beschouwen.

Een van de meest fundamentele eigenschappen van life coaches is dat coaches inderdaad andere mensen helpen te leren hoe zij hun moeilijkheden kunnen overwinnen en hun problemen kunnen oplossen. Coaches zijn er om hen te helpen deze moeilijkheden te leren overwinnen en hun problemen op te lossen.

Inzicht in wat een life coach doet, is wat dit beroep zo interessant en nuttig maakt voor mensen die er hulp bij zoeken. Misschien kunnen alleen mensen die iets willen of iets nodig hebben, geholpen worden om een manier te vinden om hun problemen op te lossen. Met deze motivatie in het achterhoofd is het gaan naar een life-coach een gemakkelijke manier om hulp te vinden.

Lees meer

Hormoon coach

Voedingsdeskundige

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.