Hoe breng je je hormonen in balans?

Hormonen in balans

Hormones R Us

Hormonen zijn chemische boodschappers in het lichaam die veel verschillende functies regelen, waaronder lichaamsgroei, stofwisseling, voortplanting, ontwikkeling en werking van organen, enzovoort. Zoals ik al eerder zei, zijn ze de afstandsbediening voor het lichaam. We ontwikkelen hormonen in de baarmoeder en ze veranderen voortdurend gedurende ons hele leven, waarbij de veranderingen in cycli komen. De hypofyse is een klier die voortdurend hormonen afscheidt en verandert.

In de hypofyse is er maar één “hormoon verbergend orgaan”, de hypofyse genaamd. Dus, hier hebben we de clue, degene die alle andere controleert. De hypofyse is in feite het zenuwcentrum van het lichaam, omdat het zich dicht bij het hoofdbesturingscentrum van het lichaam bevindt, het ruggenmerg.

De meesten van ons hebben op bepaalde momenten in ons leven een lichte onevenwichtigheid of een tekort in onze hormoonspiegels. Het probleem ontstaat wanneer de hormoonspiegels beginnen te dalen en extreem laag of te hoog worden. Wat gebeurt er als de hypofyse op hol slaat?

Er zijn vijf hormoonniveaus van de hormonen in ons geboortebeperkingsregime. Beginnend bij het minste, hebben we progesteron, oestrogeen, testosteron, duck tape en oestrogeen. In het midden laag bereik hebben we prolactine. Daarboven hebben we testosteron, oestrogeen en oestrogeen. Deze vijf klieren ontwikkelen zich in een ongeveer gelijke volgorde van boven naar beneden. De enige uitzondering is het geval waarin we meer dan vier hormonen aanwezig hebben.

Veroorzaak je eigen hormoonbalans. Als je ooit een hormonale disbalans hebt doorgemaakt, of het nu zwangerschap, menopauze, stress, lichaamsbeweging of iets anders was, weet je dat het na de daling de volgende week overal van ongemakkelijk tot pijnlijk is.

De waarheid is dat wanneer je hormonen in een bepaalde volgorde beginnen te dalen, je jezelf in feite kunt instellen op een zeer volledige onevenwichtigheid op sommige gebieden en een onvermogen om met bepaalde situaties om te gaan.

Wat er bijvoorbeeld gebeurt als je oestrogeenspiegel daalt, is dat je borsten droog, ongemakkelijk en gewoonweg ongemakkelijk beginnen aan te voelen. Een paar dagen later begin je het gevoel te krijgen dat je moe wakker wordt. Heb je je ooit moe gevoeld, maar toen je wakker werd het gevoel gekregen dat je iets verkeerd had gedaan? Nou, waarschijnlijk was je uitgedroogd en had je water nodig. Nou, hoe dan ook, het resultaat is hetzelfde. Je hebt water nodig, niet alleen voor je ontbijtgranen, maar voor de hele dag!

Hoe breng je je hormonen in balans. Nu je enkele van de belangrijkste geheimen van hormoonbalans kent, vraag je je misschien af hoe je precies een evenwichtig, werkend endocrien systeem kunt bereiken. Hier is hoe:

1. Juiste voeding. basisdiëten die de juiste verhouding mineralen, voedingsstoffen en antioxidanten bevatten, zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw tikker goed wordt doorgespoeld.

2. Velen van ons lopen op bepaalde leeftijden hoog op en helaas brengen we niet genoeg tijd in de zon door om de gifstoffen af te branden die deze lichamen van nature produceren door alleen maar in een stoel te zitten. Deze gifstoffen vertragen langzaam maar zeker je metabolisme waardoor je dik en opgeblazen wordt. Websites die oppervlakkige blootstelling aan de zon promoten hebben het helemaal mis. De zonnestralen zijn de levenskracht van het leven en als je oud genoeg bent opgegroeid met een “zeer gebogen rug kan het geen kwaad garandeer ik”. Je lichaam de hele dag in een stoel laten zitten is niet bevorderlijk voor een goede hormoongezondheid.

Lees meer

Orthomoleculair

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.